Basketbalové tréninky podpořil Tomáš Satoranský
Basket Tomáš Satoranský

V minulém školním roce jsme zahájili spolupráci s Městskou částí Praha 2 a basketbalovým klubem USK Praha a i po prázdninách pokračujeme v pořádání basketbalových tréninků pro děti a mládež. Tréninky se odehrávají pravidelně, každý čtvrtek od 16:00 do 17:30, na sportovním hřišti v parku Folimanka. Vždy je přítomen trenér z USK, který mladé lidi učí základy basketbalových technik – dribling, střelba na koš i pravidla hry. V rámci každého tréninku probíhá i mini zápas street basketbalu. Účastní se také terénní pracovníci Beztíže, kteří motivují klienty k fair play.

Tréninky jsou zdarma a otevřené všem od 8 do 18 let. Pravidelně se zde setkávají děti z různých sociálních skupin, kteří spolu běžně volný čas netráví.  Basketbalové akce jsou tak ideálním prostředím k posilování vzájemného respektu a férovému řešení konfliktů mezi mládeží.

Na základě této spolupráce nás skrze PP Group s.r.o. kontaktoval Tomáš Satoranský, známý český basketbalista hrající za tým Chicago Bulls v americké NBA a reprezentant českého týmu na mistrovství světa v basketbalu, který nám věnoval sportovní oblečení (kraťasy, dresy, mikiny, ponožky), které můžeme dále nabízet jako odměny v rámci basketbalu i jiných preventivních akcí Beztíže. Oblečení je z Basketball campu, který Tomáš každoročně pořádá. Odměny se setkaly s velkým ohlasem u účastníků.

Chtěli bychom poděkovat Tomášovi Satoranskému, USK Praha i MČ Praha 2 za podporu a skvělou spolupráci, bez které bychom nemohli akce pořádat v takovém rozsahu.

 

 

Basketbalové tréninky podpořil Tomáš Satoranský
Přesunout se na začátek