Příběhy z Beztíže
Příběhy z Beztíže

Přes sociální sítě se na nás obrátil Patrik, že mu cizí parta vyhrožuje napadením a pobodáním. Bál se kvůli tomu vycházet z domu. Celou situaci jsme s ním řešili a nabízeli doprovod na policejní stanici nebo asistenci s ohlášením telefonicky. Patrik pak celou situaci řešil s policií, kde vše nahlásil. Na služebně velmi ocenili, že dorazil, protože člověk, který mu vyhrožoval, byl v hledáčku policie.

Příběhy z Beztíže - 2

Monika navštěvuje klub v době, kdy už má sama malého syna. Vzpomíná na dobu, kterou trávila s Beztíží, a vypráví nám o svém životě. Klub pro ní byl vždy místem, kde se cítila bezpečně a mohla se svěřit se svými problémy.

Příběhy z Beztíže - 3

Miloš k nám přichází poté, co nás viděl na videu s Adolfeenem a klub ho zaujal. Po několika návštěvách se pracovníkům svěřuje s pochybnostmi o své sexuální orientaci. Skrze individuální rozhovory se daří pozvednout Milošovo sebevědomí a dochází k postupnému přijetí vlastní identity.

Díky atraktivitě našich sociálních sítí se dostáváme do povědomí mnoha mladých lidí, kteří se na nás mohou obrátit, pokud se dostanou do nelehké životní situace.

Příběhy z Beztíže - 4

Jakub se na nás obrací s tím, že dlouhodobě pociťuje deprese a cítí se psychicky špatně. Dáváme mu prostor ke sdílení jeho pocitů a nasloucháme mu. Informujeme ho také o návazných terapeutických službách, nabízíme mu pomoc s komunikací a případně i doprovod na sezení. Jakub nám nicméně sděluje, že mu nejvíce pomáhá, když se může svěřit právě nám. Děkuje nám, že tu pro něj jsme a že ho vždy vyslechneme.
Naše pracovnice a pracovníci neposkytují a ani nemohou poskytovat terapeutické služby, dětem a mládeži ale nabízíme bezpečný prostor pro sdílení psychických obtíží a v případě potřeby je umíme odkázat na vhodnou odbornou pomoc.

Příběhy z Beztíže - 5

Kevin se na nás obrací o pomoc s úkoly. Jeho studijní schopnosti jsou ovlivněné lehkým mentálním postižením a Kevin si s úkoly sám neporadí. Během distanční výuky ale ve svém okolí nemá nikoho, kdo by mu věnoval dostatek času, trpělivosti a podpory při jejich vypracovávání. Kevinovi asistujeme a danou látku vysvětlujeme. Podporujeme ho při tvorbě úkolů a motivujeme ho k jejich dokončení. Po několika dnech s námi Kevin sdílí svou radost, za úkoly dostal dvě jedničky.

Distanční výukou trpí všechny děti, nejnáročnější je však situace právě pro žáky se speciálními studijními potřebami. V Beztíži proto poskytujeme podporu i jim. Naše služby se věnují doučování, do kterého jsme vzhledem k vysoké poptávce zapojili i řadu dobrovolníků. Mimo to nabízejí i potřebnou techniku a děti se mohou k výuce připojit přímo z našich klubů.

Příběhy z Beztíže - 6

„Beatboxové vystoupení bylo skvělé, poprvé v životě jsem si to mohl vyzkoušet před tolika lidmi a moc mě to bavilo.”

Lukyho baví beatbox, sám ale nemá příležitost svůj talent uplatnit a dále rozvíjet. Nabídli jsme mu proto vystoupení na oslavě 19. narozenin Beztíže, pomohli jsme mu s přípravou představení a také se zvládáním trémy a stresu. Luky na oslavě vystoupil před zhruba 300 diváky, byl to pro něj velký zážitek a Luky získal novou motivaci dále na beatboxu pracovat.

Příběhy z Beztíže - 7

(z důvodu zachování anonymity, jsou jména smyšlená)

Příběhy z Beztíže
Přesunout se na začátek